بیماری باکتریایی در فلفل دلمه چه علایمی دارد؟

لکه باکتریایی در فلفل دلمه:

علایم بیماری:

علائم ابتدایی بیماری در قسمت زیرین برگ به شکل زخم‌های آبسوخته و قهوه‌ای رنگ قابل مشاهده است.

مشخصه بارز بیماری های باکتریایی ایجاد هاله زرد دور لکه ها می باشد. با گسترش آلودگی روی برگ، زخم‌ها تیره، با مرکزی به رنگ خاکستری و گاهی همراه با هاله ای رنگ پریده در اطرافشان دیده می‌شوند. در مواردی که شدت بیماری بالا باشد، لبه برگ آلوده علائم سوختگی را نشان می‌دهد. برگ  های آلوده زودتر از موعد از بوته می ریزند. 

با گسترش  لکه باکتریایی  روی میوه نیز علائم ایجاد میگردد. بذور آلوده، ادوات کشاورزی که در گلخانه و فضای باز بویژه برای هرس استفاده میشود، جابجایی گیاهان، نفوذ باران به داخل گلخانه و نیز در فضای باز (آبیاری بارانی) باعث انتقال عامل بیماری می‌شود. برای اجتناب از آلودگی احتمالی این محصول بایستی از کشت متناوب با گوجه فرنگی خودداری نمود این علایم در گلخانه هایی که قبلا گوجه فرنگی کشت شده است بیشتر دیده می شود.

چرخه بیماری:

زمستان‌گذرانی عامل بیماری به مدت دو سال روی میزبان‌های دیگر (بادنجان- گوجه فرنگی) میتواند صورت پذیرد. آب و هوای مرطوب و بارانی تاثیر زیادی در رشد عامل بیماری دارد. تهویه نامناسب در گلخانه- رطوبت بالا و اختلاف دمای بالا در شب و روز بدلیل عدم کنترل دما در شب می تواند در گسترش بیماری های باکتریایی تاثیرگذار باشد، سیاه شدن فلفل ها دلیلی بر کاهش دما در گلخانه ها می تواند باشد.

کنترل بیماری:

حذف بقایای گیاهی و سمپاشی بردوفیکس با دز 5در هزار یا نوردوکس نیم تا یک در هزار و ترکیبات مسی 2.5-3 در هزار می توانند علاوه بر اقدامات نامبرده در کنترل و پیشگیری موثر باشند.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top