مزایای پیوند در انگور

روش های تکثیر انگور:

از متداول‌ترین روش‌های تکثیر انگور در بین باغداران تکثیر به شیوه قلمه زنی است، که امروزه دنیا این شیوه را نمی‌پسندد. به ویژه این که قلمه زنی در کشور ما بدون پیوند انجام می‌شود و همین کار می‌تواند سبب گسترش بیماری و آفات در بین درختان شود در حالی که استفاده از شیوه پیوند زنی در قلمه انگور مقاومت درخت را افزایش می‌دهد و از سوی دیگر سبب رفع آفات و بیماری‌ها در نهال جدید می‌گردد.

در بحث پیوند زنی قرابت و نزدیکی پایه و پیوند بسیار مهم می باشد. برای مثال پیوند بین ارقام یاقوتی، شاهانی، خلیلی، بیدانه، ریش بابا، عسگری خیلی به آسانی جوش خواهد خورد ولی موفقیت در پیوند ارقام ایرانی و  ارقام خارجی دیگر خیلی کم وبه ندرت می باشد.

در بحث مقاومت به آفات و بیماریها:

هرقدر پایه و پیوندک جوانتر باشند، موفقیت در عمل پیوندکردن زیادترخواهد بود و پایه و پیوندک زودتر با یکدیگر جوش خواهند خورد ولی اگر پایه مسن باشد پیوندک راباید از شاخه جوان یکساله انتخاب کرد. مورد دیگر در بحث پیوند اینکه پیوندک باید کاملا رسیده و خشبی و از جهت مواد ذخیره غنی باشد بنابراین بهترین موقع جداکردن پیوندک از پایه در دوره استراحت زمستانی بوته مو می باشد.

زمان مناسب پیوند زنی انگور:
✳️پیوند زنی اغلب در طی فصل رویش صورت نمیگیرد زیرا مقدار زیاد شیره نباتی مانع ایجاد تماس بین پیوندک و پایه با یکدیگر می شود و به اصطلاح باغبانان پیوندک در شیره نباتی خفه می گردد و از سوی دیگر سرمای زمستان و یخبندان و بطور کلی حرارت کمتر از ۱۰ درجه در هوای اطراف پیوندک نیز مانع فعالیت سلولهای نامبرده گردیده جوش خوردن پیوند را غیر ممکن می سازد. روشهای مختلفی برای پیوند زنی مو وجود دارد از بهترین آنها پیوند اسکنه روی ریشه یا ترصیعی روی ریشه به ویژه برای درختان دارای بیماری گال طوقه می باشند است ولی برای تهیه نهال جوان پیوندی که پایه و پیوند هردو جوان می باشند از انواع مختلف پیوند مانند پیوند نیمانیم- پیوند جوانه جانبی و پیوند شکمی می توان استفاده کرد.
هدف از انجام پیوند:

1- ایجاد باغ های یکدست تجارتی با میوه های مرغوب و از ارقام شناخته شده و پر محصول صادراتی و تهیه کشمش یکدست
۲- استفاده از مزایای پایه های قوی که نسبت به شرایط نامناسب محیطی خاک، آفات و بیماری ها مقاوم هستند
۳- جوان کردن باغات قدیمی که ریشه آنها سالم می باشد.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top