آفتاب سوختگی در محصولات کشاورزی به چه صورت است؟

 

خسارت آفتاب سوختگی روی محصولات مختلف


زمانی که میوه در معرض تابش شدید آفتاب قرارگیرد و بوته شما رشد کافی برگ نداشته باشد یا اینکه برگها در اثر خسارت آفات و بیماریها از بین رفته باشد خسارت آفتاب سوختگی پدیدار می شود.
یکی‌دیگر از دلایل آفتابسوختگی عدم توجه کارگران موقع برداشت محصول است که برگها را نیز همراه با میوه کنده و سایر محصولات ریزتر بعد از رشد در معرض آفتاب قرار میگیرند.در بوته هایی که برگ آنها در اثر بیماریهای قارچی مثل پژمردگی فوزاریومی ورتسیلیومی ویا آلودگی ویروس ریخته باشد، بیشتر ظاهر می شود. مناطق آلوده فرورفته یا چروکیده می شوند،روی میوه های رسیده رنگ لکه ها کرم متمایل به سفید است اما در میوه های جوان رنگ لکه ها قهوه ای روشن می باشد. بافت آفتاب سوخته در اثر گرمای هوا به سرعت خشک شده، نازک و کاغذی می شود. قارچهای مختلف از جمله ساپروفیت ها روی قسمت آفتاب سوخته رشد نموده، منظره کپک مانندی را ایجاد می کند.


✅لذا توصیه های زیر برای جلوگیری از این مشکل به خدمتتان ارسال شده است:
توجه د‌ر هنگام هرس سبز کردن چه در فضای باز و چه در گلخانه
کنترل آفات و بیماریها به ویژه آفات برگخوار از طریق استفاده از انواع تله ها و سموم دفع آفات
برداشت اصولی میوه ها توسط کارگران و توجه به عدم کندن برگها حین برداشت محصول
و در نهایت استفاده از کودهایی که بعد از یک چین برداشت توصیه میگردند مثل ۱۵۵۳۰ و ۱۲۱۲۳۶ همراه با هیومیک اسید که علاوه بر اینکه در درشت شدن میوه های ریز روی بوته شما کمک میکند به زدن برگ مجدد و جلوگیری از این عارضه نیز موثر است.

 

 

         

 

         

 


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top