اثرات پتاسیم بر عملکرد گیاهان چگونه است؟

کود سولفات پتاسیم و تأثیر آن بر عملکرد گیاهان:

✳️خاک­های معمولی (مخصوصاً خاک­های مورد کشت در چندین سال متوالی هستند) میزان پتاسیم پایینی دارند که نیازمند اضافه کردن یکی از انواع کودهای حاوی پتاسیم هستند. خاک­های مختلف، دارای میزان متفاوتی از پتاسیم هستند و نکته مهم این است که؛ آن قسمت از پتاسیم موجود در خاک که برای گیاه قابل استفاده باشد ناچیز می­باشد.

بنابراین با وجود اینکه شرایط محیطی روی کیفیت و کمیت محصولات تأثیرگذار هستند اما استفاده از کودهای شیمیایی همچون سولفات پتاسیم به دلیل نقش مهم آن­ها در فرایندهای آنزیمی منجر به تقویت و افزایش بازدهی در محصولات می­شود، مورد استفاده قرار می­گیرند.

پتاسیم سولفات نوعی کود پتاس با کیفیت بالاست که برای مرکبات، چای، خرما، هندوانه، انگور، پسته، نخود، کلم و سایر محصولات اقتصادی در سراسر جهان مورد استفاده قرار می­گیرد و یکی از کودهای صنعتی مهم است که از ویژگی­ های کیفی آن می­توان به PH محلول متبلور، وجود ناخالصی­ ها و مواد افزودنی اشاره کرد.

افزایش تحمل گیاه در شرایط خشکسالی و کمبود آب با کود سولوپتاس

سولوپتاس از آن جهت که خشکی گیاه را مهار می­کند و از طریق سرعت بخشیدن به بلوغ گیاه در افزایش عملکرد دانه تأثیر دارد. در شرایط خشکسالی و کمبود آب، نگهداری و تعادل مواد مغذی در گیاهان ضروری است که مقادیر بالای پتاسیم تحمل گیاه را تقویت می­کند.

طبق مطالعات انجام شده استفاده از کودهای سولفات پتاسیم در آبیاری­ ها منجر به افزایش عملکرد بذرها شده است، افزایش بازدهی در تولید محصول هم به لحاظ کیفیت و هم از جنبه کمیت بوده و همچنین باعث شده که میزان آنزیم ­های مفید در گیاهان افزایش یابد.
✳️نکته بعدی که در مصرف پتاسیم باید رعایت گردد توجه به رقابت پتاسیم با کلسیم هست که درصورت بیشبود کلسیم که البته در انبارداری و عمر پس از برداشت میوه مهم است سبب میشود که پتاسیم کمتر جذب گردد.
✳️پتاسیم در خاک رسی بیشتر است ولی در خاکهای شنی به سرعت شسته میشود.
✳️در نهایت اینکه کمبود پتاسیم در برگهای پیر بیشتر است، عناصر موجود در برگ به دو دسته متحرک و غیرقابل متحرک تقسیم میشود. پتاسیم متحرک است یعنی پتاسیم موجود در برگ پیر به برگ جوان منتقل میشود و این انتقال یعنی در برگ پیر پتاسیم کم میشود و کمبود را نشان میدهد.

 


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top