اهمیت عنصر روی در درختان بویژه پسته

اهمیت عنصر روی (Zn) :
 
????مقدار روی در محلول خاك بسیار ناچیز بوده و هرچه PH خاك بیشتر شود از مقدار روی قابل جذب گیاه كاسته می شود بنابراین در خاكهای با PH قلیایی كه خاص خاكهای آهكی است كمبود روی شایع و گسترده می باشد.
 
????استفاده زیاد از كودهای فسفره در خاكهایی كه مقدار روی قابل استفاده كمی دارند، موجب بروز كمبود تحمیلی روی در گیاه می شود.

????یكی از بارزترین نقش های روی در ساخت اسید آمینه تریپتوفان بعنوان پیش نیاز ساخت هورمون اكسین است كه در رشد طولی شاخه ها موثر می باشد.

✅همچنین روی در مرحله گرده افشانی و جوانه زدن دانه های گرده نقش اصلی را ایفاء نموده و موجب تسریع در رشد لوله گرده شده و در نتیجه امكان لقاح و تشكیل میوه را افزایش می دهد.

????✳️از جمله علائم كمبود روی، تاخیر در باز شدن جوانه های رویشی و زایشی حتی تا مدت یك ماه، تشكیل دانه های كوچكتر و قرمزتر از دانه های سالم، ریزبرگی، كم برگی، كوچك شدن میان گره های سرشاخه و روزت می باشد.
 

✅مصرف خاكی سولفات روی در چالكود به همراه كود حیوانی به میزان حداقل 250 گرم به ازای هردرخت در باغات دچار كمبود همچنین محلولپاشی کلات روی پس از برداشت و اواخر اسفند هنگام تورم جوانه ها و در اردیبهشت ماه در باغات پسته توصیه می گردد.



انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top