در استفاده از روغن ولک چه نکاتی وجود دارد؟

✅نکات استفاده از روغن ولک
این مواد که به روغن های امولسیون شونده، ولک ۹۲ مشهورند در حقیقت موادی از گروه هیدروکربن های آلیفاتیک هستند، که از روغن پارافین با مشتقات نفتی ساخته می شوند.
توجه: روغن ولک در سمپاشی زمستانه بمنظور کنترل انواع کنه ها، شپشک ها، شته ها، پسیل، کرم های جوانه خوار و…روی درختان میوه و آجیلی،انگور، مرکبات استفاده میشود.
✳️روغن ولک با ایجاد لایه نازک،تمام بدن حشره را احاطه نموده و با بستن منافذ تنفسی باعث مرگ حشرات می شود. بنابراین جهت حصول نتیجه مطلوب تمامی قسمت های گیاه بایستی پوشش داده شود.
✳️زمان مناسب استفاده از روغن ولک زمستانه یک هفته مانده به تورم جوانه می باشد و نیز باید در دمای معمولی( یخبندان و یا زیاد گرم نباشد) سمپاشی انجام شود.
✳️روغن ولک بصورت استاندارد حاوی ۸۰ درصد پارافین و ۱۸ درصد آب و ۲ درصد امولسیفایر می باشد.
✳️روغن ولک بصورت مایع غلیظ و به رنگ کرم کم رنگ تا پر رنگ ( بسته به نوع پارافین) می باشد.
✳️روغن ولک قابلیت اختلاط با بسیاری از آفتکش ها را دارد ولی با قارچکش کاپتان، سموم گوگردی مثل سولفور، آبامکتین، نبایستی اختلاط شود.درصورت نیاز اختلاط سموم حشره کش نفوذی مثل دورسبان،اتیون، و دیازینون(تماسی) را میتوان مخلوط نمود.
قارچکش و باکتری کش بردوفیکس قبل از بازشدن درختان قابل اختلاط با روغن می باشد.
✳️از کاربرد دیگر روغن ولک برای تامین نیاز سرمایی درختان پسته (۳۰ تا۴۰ در هزار) است.
✳️میزان مصرف روغن ولک در باغات بین ۲-۳ لیتر در ۱۰۰ لیتر آب می باشد. بیشتر از این مقدار تا ۴ درصد در زمستان هیچ اثر سوئی نداشته ولی باید از سمپاشی خالص روغن اجتناب کرد.
✳️جهت تهیه محلول سمپاشی نیز ابتدا روغن را در مقداری آب ( ترجیحا ولرم) حل کرده بعد به تانکر سمپاشی که تا نصف آب دارد اضافه شود.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top