فرورفتگی بافت گیاه در طوقه کلم به چه دلیل است؟

 بیماری بوته میری و خشک شدن بوته ها؛

بارزترین ویژگی این بیماری فرورفتگی نسج (بافت ) گیاه در محل طوقه و حمله  قارچ عامل بیماری است. محل فرورفتگی ابتدا سفت و نمدی شده و بعد نرم و لهیده میشود.

علائم بیماری:

بطور کلی 4 الی 7 روز پس از آلودگی در گلخانه علائم بیماری ظاهر می شود که عبارتست از رنگ پریدگی عمومی در برگها همزمان با خم شدن بوته ها، گاهی شدت حمله بیماری بوده و بوته ها از پا می افتند. چنانچه بوته بیمار خم شده را بررسی کنیم می بینیم بوته ها در ناحیه طوقه و یا ریشه به رنگ قهوه ای روشن در آمده و تمام نسوج در این ناحیه تیره رنگ شده اند. همچنین در ناحیه طوقه و یا ریشه به رنگ قهوه ای شده باریک شدگی یا لاغر شدگی دیده می شود. این باریک شدن ناحیه ای مربوط به جمع شدگی و لهیدگی نسوج می باشد. در حالی که قسمتهای فوقانی آن فرم طبیعی خود را حفظ کرده اند. بوته های بیمار پس از مدت کوتاهی پژمردگی عمومی یافته و می افتند و خسارت اصلی بیماری مربوط به این مرحله از حمله عامل بیماری می باشد. بوته های بیمار به آسانی از خاک خارج می شوند. چنانچه خاک خشک و سفت باشد از ناحیه طوقه قطع می گردند.

 

کنترل بیماری:

برای کنترل پاشیدن ریدومیل گرانول ۵‎٪ به نسبت ۵ کیلو برای هزار مترمربع در اوایل رشد گیاه و چند برگی شدن روی خاک و اطراف بوته کمک شایانی به کاهش بیماری می کند. استفاده از بیوهلس مقدار ۲ کیلو‌در هکتار باتوجه به داشتن قارچهای تریکودرما و باکتری باسیلوس در کنار هیومیک و جلبک مقدار ۲ کیلو در هکتار در کنترل بیماری موثر است.
پریویکور انرژی نیز به میزان سه در هکتار در کنترل این بیماری موثر است.
پریویکور انرژی و بیوهلس علاوه بر کنترل بیماری در القای مقاومت در گیاه و تحریک به ریشه زایی موثر می باشند.

???? لازم به ذکر هست هرچه نشای شما ریشه دارتر باشد در زمان مستقر شدن در خاک قویتر خواهد بود.

 

     


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top