نقش هیومیک اسید در کشاورزی

✳️✳️✳️نقش هیومیک اسید؛
هیومیک اسیدها مواد نهایی حاصل از تجزیه مواد آلی توسط میکروارگانیسم های موجود درخاک(باکتریها و قارچهای مفید) هستند. هر چقدر خاک مواد آلی (هوموس)بیشتر داشته باشد حاصلخیزتر می باشد.

هیومیک اسید ها درواقع خاکهایی که دارای هوموس یا فاقد هوموس هستند را اصلاح کرده و سبب افزایش نفوذ هوا و آب به درون خاک میشوند که درنتیجه این عمل علاوه بر کمک در رشد بهتر ریشه اصلی سبب تشدید رشد ریشه های فرعی (مویین) میشوند که جذب آب و مواد غذایی را برای گیاه شدت میبخشند.
از سوی دیگر هیومیک اسیدها آزادسازی عناصر نامحلول و بلوکه شده در خاک را سرعت بخشیده که در نتیجه این عمل نیز رشد گیاه و عملکرد باردهی گیاه بالا میرود.


نقش دیگر هیومیک اسیدها:

ایجاد تعادل در اسیدیته/قلیایی (یا به اصطلاح PH خاک) است که در نتیجه این عمل هم تمامی عناصری که توانایی جذب توسط گیاه را ندارند در شرایط خاص ایجاد شده توسط هیومیک اسید جذب گیاهان میگردند که منجر به افزایش جوانه زنی بذور اگر به صورت بذرمال بکار برده شود، افزایش پنجه زنی و رزت که در نهایت انتقال راحتتر گیاه به مرحله ساقه زنی و باردهی می باشد.
و در آخر می توان به نقشهای دیگر هیومیک اسیدها همچون افزایش مقاومت گیاه به تنش شوری و خشکی، بیماریها و آفات، جلوگیری از کلروز یا زردی گیاهان اشاره کرد.
انواع مختلف از هیومیک اسیدها با برندهای مختلف به فرم مایع( دایموند گرو، سبز محصول داتیس، شیمی کرد)
پرک (سبزمحصول داتیس)و پودری (گروول، دایموند گرو، زیگلر،پوهوموس) دارند، که معمولا بسته به مرحله رشدی گیاه و شرایط خاک دزهای مختلف توصیه میگردند که پاسخدهی بسیار عالی داشته و گاه همراه با عنصر پتاسیم وسایر عناصر دیگر اثر بسیار موثری دارند.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top