چرا باید از چالکود استفاده کرد؟

چرا باید از چالکود استفاده کرد؟
بخش زیادی از کود که به صورت سطحی پخش شده برای تغذیه درختان میوه توسط ذرات خاک سطحی جذب و تثبیت می­شود، اما در استفاده از کود بصورت چالکود ریشه درختان مستقیم با موادکودی ارتباط داشته و عناصر مغذی را جذب می­ نماید.

چالکود می­ تواند از نرسیدن اکسیژن به ریشه گیاه بخاطر آبیاری سنگین و رسی بودن خاک و زیاد شدن دی اکسید کربن و تولید بی کربنات، جلوگیری کند. لذا استفاده از چالکود بعد از سپری کردن دوره برفی برای شروعی قوی برای درختانتان توصیه میگردد.

چالکود؛
منبع ذخیره غذایی باارزشی برای درختان مثمر محسوب میگردد که ضمن افزایش ۳۰ تا ۵۰ درصد محصولات باغی،نقش موثری را در افزایش کیفی محصولات باغی دارد. بهترین زمان انجام روش چالکود، در فصل زمستان و بهمن ماه است تا از آبشویی کودها جلوگیری شود وهمچنین فرصت باقی مانده تا فصل بهارموجب می شود تا براثر بارندگی عناصر آزاد شده و ریشه از آن کمک بگیرد.
محل چاله ها بهتر است در مسیر جریان آب باشد تعداد چاله ها بسته به نوع درخت، وضعیت خاک، سن درخت متفاوت است به گونه ای که برای درختان با سن بیشتر از 10 سال، تعداد 2 تا 4 چاله مناسب است.
اگر تنها یک چاله در یکطرف برای حفر چالکود ایجاد شود ریشه ها رشد بیشتری در سمتی که عناصر غذایی وجود دارد خواهند داشت بنابراین یا در سال آینده درسمت مقابل حتماچالکود ریخته شود یا اینکه در همین سال در دوطرف چالکود صورت گیرد.
✳️مزایای چالکود:
از خشکیدگی سر شاخه های درختان میوه جلوگیری می کند.
سبب توسعه و رشد ریشه درختان میوه می شود.
موجب افزایش سطح برگ در درختان میوه می شود.
سبب بهبود کیفیت میوه ها می شود.
با کندن حفره ها و پر کردن آنها با مواد آلی نفوذپذیری آب به داخل خاک افزایش می یابد.
مشکل علف های هرز تا حد زیادی کاهش می یابد.
کودهای شیمیایی غیر متحرک در خاک به راحتی توسط جریان آب در دسترس ریشه درخت قرار می گیرند.
با روش چالکود کارایی مصرف کود افزایش و مقدار مصرف کود در هکتار را می توان کاهش داد.

✳️به دلیل منیزیم دوست بودن انگور، کود مورد استفاده در چالکود بهتر است حاوی منیزیم نیز باشد.
✅کودهای کندرهای یارامیلاکمپلکس (به میزان ۲۵۰گرم تا ۱کیلوگرم) و فلوریش (۳۰۰گرم تا ۵۰۰گرم)که مخصوص چالکود هستند علاوه بر تامین عناصر پرمصرف (نیتروژن، فسفر، پتاسیم و گوگرد) و کم مصرف (آهن، منگنز، روی و بور) حاوی منیزیم هستند که می توانند آنرا به تدریج در اختیار بوته های انگور قرار دهند.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top