فوزتیل آلومینیوم

سمیت این قارچکش بسیار کم است . فرمولاسیون این قارچکش به صورت پودر وتابل 80درصد و همچنین گرانول 15درصد فرموله و به بازار عرضه می شود.

موارد مصرف: این قارچکش را می توان روی گیاهان مختلف مانند پنبه، توت فرنگی در مراحل اولیه برای جلوگیری از بوته میری (مرگ گیاهچه)، خانواده کدوئیان (خیار در مرحله اولیه و دو برگی تا 4برگی)، کاهو در مرحله بذر و نشاء، گیاهان زینتی مانند چمن، انگور (بیماری اسکا و بیماری های رزلینیا و ...)، پیاز، فلفل (بوته میری) و اگثردرختان مثمر و غیر مثمر مصرف نمود.


بیماری های مهم قابل کنترل یا پیشگیری: این قارچکش نه تنها می تواند شبه قارچ های خانواده ااومیست (Oomycetes) را که باعث بیماری مرگ گیاهچه، پوسیدگی طوقه و ریشه(توسط قارچ فیتوفتورا همراه با بوی ترشیدگی)، بوته میری ایجاد شده توسط قارچ پیتیوم(Pythium spp.)، پوسیدگی قهوه ای، گموز درختان پسته و مرکبات، ریزوکتونیا، فوزاریوم و بیماری های دیگر را نیز می تواند کنترل کند.


میزان و نحوه مصرف: این ترکیب را می توان به صورت سمپاشی اندام های هوایی، مصرف در خاک به صورت محلول (آبیاری پای درختان با محلول تهیه شده)، ضدعفونی ریشه ها قبل از نشاء استفاده نمود. همچنین از این محصول برای ضدعفونی تنه بعضی از درختان مانند مرکبات و پسته و ... نیز می توان استفاده نمود. میزان مصرف این قارچکش درصورتی که برای پای هر درخت بخواهیم استفاده کنیم 50 گرم در 20 لیتر آب حل کرده و پای درختان مبتلا به بیماری قارچی بسته به سن آنها استفاده کرد. در هکتار برای محصولات زراعی می توان 2کیلو تا 2.5 کیلو گرم در آب آبیاری بکار برد.


احتیاطات لازم: این ترکیب را نباید با کودهایی که بصورت محلول روی گیاهان پاشیده می شوند مخلوط کرد. این ترکیب روی عامل بادزدگی (سوختگی) گوجه فرنگی و سیب زمینی با عامل قارچی (Phytophtora infestans) اثری ندارد.
گیاهسوزی: اگر به صورت صحیح مصرف شود ایجاد گیاهسوزی نمیکند و در مورد تمام گیاهان می توان این ترکیب را استفاده کرد.


توضیحات تکمیلی: این ترکیب به صورت سیستمیک در گیاه هم به طرف بالا و هم به طرف پایین حرکت می کند. اثرطولانی مدت دارد ، خاصیت پیشگیری کنندگی ندارد و فقط زمانی که پاتوژن (عامل بیماریزا) حضور دارد روی آن اثر می کند. روی گموز مرکبات و گموز پسته در ایران نتایج بسیار خوبی نشان داده است. بیماری گموز پسته طوقه درختان پسته را آلوده کرده و علت آن وجود رطوبت در گرما در طوقه درختان پسته هست که شرایط را برای رشد قارچ عامل بیماریزا فراهم می کند بنابراین باید اگر به درختان پسته آب داده می شود حتما آب با تنه درختان در فصل گرم یعنی 15 اردیبهشت به بعد فاصله داشته باشد و طوقه درخت خیس نشود. درصورت آلودگی باید دور طوقه درخت سم الیت که بصورت محلول در آمده شده ریخته شود و از کودهای پتاس بالا جهت افزایش مقاومت گیاه استفاده گردد. در صورت عدم مدیریت لازم در آبیاری درختان پسته خشک خواهند شد.


انتهای مقاله
  • نویسنده :مونا اسمعیلی

    دکتری گیاهپزشکی شاخه بیماری شناسی گیاهی و تخصص اصلی کنترل بیولوژیک
top